Boende

Aktuellt

E-faktura 

Vi erbjuder betalning med E-faktura. Med elektronisk faktura betalar du enkelt din faktura via din Internetbank.

För att anmäla dig till E-faktura så behöver du skicka ett e-postmeddelande till hyresadmin@akifa.se med din e-post
adress, telefonnummer, personnummer och vilken bank ni använder. Skriv "E-faktura" i ämnesraden.


Brandvarnare

Var noga med att testa din brandvarnare regelbundet samt att om ni saknar brandvarnare, kontakta fastighetsskötaren.windows

Ditt boende

Var och hur man bor är viktigt för alla människor och vi på AKIFA Förvaltning AB vill ge dig så bra service som möjligt.

AKIFA Förvaltning AB
Bor du i en fastighet som AKIFA Förvaltning AB förvaltar vet du att du har en engagerad förvaltare som arbetar för fastighetens och de boendes bästa. Vi vill att du som boende ska känna dig trygg, trivas och att allt fungerar som det ska. Vi har förvaltat fastigheter i över 25 år och våra uppdragsgivare ser alla långsiktigt på sitt ägarskap. Vårt uppdrag består i att se till att fastighetsskötsel, städning, drift, ombyggnationer, löpande underhåll m.m. fungerar på ett tillfredsställande sätt men även att tillse att ordning och gott skick uppfylls av samtliga hyresgäster i fastigheterna. Sist men inte minst arbetar vi även för att öka trivseln i och runt de fastigheter vi förvaltar.
Fastighetsskötsel/Drift

Varje fastighet har en eller flera fastighetskötare/ drifttekniker som tar hand om den dagliga skötseln av fastigheten. Det kan t.ex. vara att se till värmen fungerar på ett tillfredsställande sätt, att byta ett vattenlås och andra mindre eller större reparationer i lägenheter eller i allmänna utrymmen. Fastighetsskötaren/ driftteknikern är vanligtvis i fastigheten en specifik vardag varje vecka. En fastighetsjour är också kopplad till varje fastighet om det skulle ske något akut som måste åtgärdas under icke kontorstid. Telefonnummer till fastighetsskötare/ drifttekniker samt fastighetsjour finns anslaget i entrén i huset där du bor.

 


 

Information och regler för boende
Som boende i hyresrätt har man vissa rättigheter och skyldigheter. Under information & boenderegler kan man läsa om vad som gäller när man bor som hyresgäst i de fastigheter som förvaltas av AKIFA Förvaltning AB. Vi följer det som anses vara praxis inom etik och moral inom fastighetsförvaltning enligt Fastighetsägarna Sverige. Viss information är kopplad till externa länkar.  

 


 

Lediga lägenheter
AKIFA Förvaltning AB har ingen egen bostadskö utan hänvisar alla bostadssökande till Bostadsförmedlingens allmänna bostadskö. Mer information hittar du på www.bostad.stockholm.se.